De Toller

De Toller is een veelzijdige hond die, bij voldoende lichamelijke beweging en training, in huis redelijk rustig en stabiel kan zijn. Met Sky en Noa hebben we verschillende basistrainingen gedaan, gevolgd door recreatietrainingen. We zijn dagelijks minimaal 2 uur actief met hen bezig: in verschillende (losloop)gebieden, zwemmen en/of trainen (in onze grote, omheinde tuin, tijdens de wandelingen en op het trainingsveld). Op deze manier krijgen Sky en Noa de beweging en mentale uitdaging die ze nodig hebben. De honden zijn een belangrijk deel van ons leven: in het weekend trekken we er samen op uit en ze gaan altijd mee op vakantie.

Omdat een Toller niet voor iedereen het geschikte ras is geschikt is, raden we aan alle informatie op de website van de rasclub voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever in Nederland te lezen: Tollertales.nl

Tips ter overweging:

  • Een Toller is super slim en zal niet klakkeloos doen wat je van hem/haar vraagt maar zelf nagaan of er niet een eenvoudigere manier is om het gewenste resultaat te bereiken. Dat lijkt eigenwijs (en soms is dat ook zo;-) maar je kunt er maar beter bewondering voor hebben. Als je een hond wilt die alles volgens het boekje doet, is een Toller niet de juiste keuze.
  • Tollers houden van vies en nat worden; je huis is echt NOOIT meer zo schoon als voordat je een Toller had. Zie de fotocollage onderaan deze pagina.
  • Wel eens gehoord van De Tollerscream? Bij opwinding laten veel Tollers een doordringende gil horen. Hoe leuker ze het vinden, hoe scherper en harder! Luister eens naar filmpjes op internet.
  • Bedenk dat een Toller geen kleine Golden Retriever is en ook geen gezellige Labrador Retriever die iedereen enthousiast begroet.
  • Wil je geen nerveuze en gestreste Toller in huis dan zul je een actieve levensstijl moeten hebben. Want een Toller is geen hond voor 3-maal daags een blokje rond het huis of om moe te maken met een ballenwerper of iets dergelijks. Een Toller is wel ‘gemaakt’ om te speuren en te apporteren: ‘wild’ (dummy) ophalen en naar de eigenaar terugbrengen.
1 december 2021