Noa

Noa (Tollicious Ã…sa💜) is geboren op 14 december 2017. Ze een zachtaardig, aanhankelijk en zorgzaam teefje. Als een echte Toller kijkt ze ‘de kat uit de boom’ in onbekende situaties. Op bekend terrein, met bekende mensen en samen met Sky, haar kordate halfzus is Noa een vrolijk en relaxed hondje. Na haar 1ste nestje is ze opvallend zelfverzekerder geworden. Verder is Noa een echte waterliefhebster: als ze water ruikt, is ze niet te houden. Ze heeft t.o.v. Sky een mindere wil om te ‘werken’. Hoewel ze, nu we jachtoefeningen met haar doen, ineens ‘aanstaat’ en aan het werken gaat met een kleine dummy. Noa is het liefst bij ons en wil eigenlijk altijd met ons mee. Dat is bij Sky lang niet altijd het geval. Zo is iedere toller weer anders.

Noa is de moeder van ons eerste en tweede nestje. Ze is getest op heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED), ECVO oogtest en 11 DNA tests (via Embark, OFA, UCDAVIS en Laboklin). Foto’s van haar gezondheidsuitslagen staan hieronder vermeld en op NSDTR – The Breed Archive.

Na 2 nestjes met in totaal 11 pupjes vinden we het genoeg voor Noa. Ze gaat bij ons lekker genieten van haar ‘pensioen’😊

Stamboom Noa

1 december 2021